Personlig assistans

Du är vårt fokus

För oss är det viktig att din personliga assistans lever upp till dina önskemål och förväntningar. I vårt arbete för att nå dit är du alltid i fokus.

Vi vill att du ska ha kontrollen över din personliga assistans. Assistansen måste fungera i ditt liv, utefter hur du lever. Bara för att ett upplägg fungerar för någon annan så behöver det nödvändigtvis inte vara rätt koncept för dig. Det som är speciellt med vår personliga assistans är att det i alla lägen är vi som anpassar oss efter dig och inte tvärtom. Vi har lika många koncept för personlig assistans som vi har kunder. På så sätt får varje kund hos oss en personlig assistans som lever upp till, och överträffar, deras önskemål.

Med oss får du en samarbetspartner och bollplank som med bred erfarenhet och kompetens utvecklar din personliga assistans. Vi tar den roll som du vill att vi ska ha och du har alltid kontrollen! Vill du att vi ska sköta det mesta i din personliga assistans, då tar din kontaktperson hos oss gärna hand om det. Många kunder vill däremot göra mycket själva och det är något vi både förstår och stöttar i.

Dina val

Du avgör hur din personliga assistans ska se ut och du har kontrollen.

Vi stöttar

Vi stöttar och hjälper dig hela vägen till den personliga assistans du vill ha.

Kommunikation

Vi finns nära dig och diskuterar gärna allt från stort till smått.

Nöjda kunder

Tack vare vår transparens, förståelse och vilja har vi nöjda kunder och hög kvalité på assistansen

Personlig assistans för alla

Barn, ungdomar och vuxna i hela Sverige

För oss som assistansanordnare är det stora jobbet att få till varenda assistans på det sätt som passar kunden. Vi ser till varje individ och arbetar med att förstå var och ens perspektiv

Vad får jag bestämma i min personliga assistans?

Du kan bestämma över det mesta. Den personliga assistansen måste naturligtvis vara inom ramarna får vårt ansvar som arbetsgivare och assistansbolag. Men du har långt gående möjligheter att bestämma innehållet i din personliga assistans. Som exempel; du fattar beslut om din assistansbudget! Du är delaktig i lönesättning! Det är du som bestämmer vilka assistenter som ska jobba hos dig. Du är med och beslutar om assistenternas utbildningsplan. Många kunder väljer att vara arbetsledare i sin assistentgrupp, ett bra sätt att påverka sin assistans.

Kan närstående jobba som mina assistenter?

Ja, kunden väljer helt och hållet vilka assistenter som han eller hon vill ha. Det går utmärkt att anställa närstående, så som familj, vänner eller släktingar.

Kan min kontaktperson på kontoret leda min personliga assistans?

De flesta kunder är antingen själva arbetsledare eller har en assistent som har rollen som arbetsledare. De flesta kunder vill att utformningen av sin personliga assistans ska göras i gruppen för att ha större möjlighet att påverka. Vill du istället att din kontaktperson på kontoret har hand om schema, bemanning, etc, så går det alldeles utmärkt. Vi vill att din personliga assistans ska motsvara dina förväntningar.

Finns ni tillgängliga med hjälp i min personliga assistans?

Hos oss på kontoret har varje kund och assistentgrupp en kontaktperson som hjälper till med den personliga assistansen. Om det skulle hända något akut på kvällen, natten eller helgdagar kan ni ringa vår jour som alltid har öppet.

personlig assistans

Vill du veta mer om personlig assistans? Referens läsning hittar du på:
Försäkringskassans hemsida, https://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning/assistansersattning
Assistanskolls hemsida, https://assistanskoll.se